Klik hieronder op een onderwerp voor meer informatie

Introductie

C-Prove is een bedrijf met bijna 30 jaar ervaring in het zaken doen met China. Wij hebben een groot netwerk in China opgebouwd waar ook u van kunt profiteren. C-Prove heeft kennis van het land, de markt, de (zaken)mensen, de bedrijven. Bedrijven met producten van hoge kwaliteit. En bedrijven met een grote mate van flexibiliteit.

Producten of halffabricaten inkopen in China vergt kennis van het land en van de bedrijven. Zaken doen met China vergt ook kennis van transport per zee-container, kennis van invoerrechten, van anti-dumping regels en van de milieu-aspecten. C-Prove heeft deze kennis.

C-Prove heeft een eigen Code of Conduct. Een document waarin staat waaraan een leverancier moet voldoen. Op ethisch terrein (C-Prove tolereert bijvoorbeeld geen kinderarbeid). Maar ook op het gebied van milieu. Klik hier voor de Code of Conduct.

Waarom C-Prove?

C-Prove doet al sinds 1992 zaken met China en heeft hier inmiddels een uitgebreid netwerk van specialisten op het gebied van sourcing, inkoop, productie en kwaliteitscontrole. Onze specialisten kunnen u helpen bij het vinden van de juiste producten, de juiste producenten en de beste kwaliteit. Tegen zeer scherpe prijzen voor de producten! Ook wanneer u al zaken doet in China, kunnen wij u aanbieden vrijblijvend alternatieven te zoeken. Uiteraard garanderen wij u bovenal een perfecte service.

C-Prove laat in de meeste gevallen producten maken in China volgens ontwerp, tekening of specificaties van de klant. Een indruk van de mogelijkheden ziet u bij Productie.

Staat uw product er niet tussen? Neem toch vrijblijvend contact op. Het overzicht is slechts een indicatie van de mogelijkheden.

Hoe werkt C-Prove?

C-Prove overlegt met u welke van uw producten of halffabricaten geschikt zijn om in China te laten maken. Wij verzamelen de informatie van deze producten : Tekeningen, samples en specificaties. Vervolgens nemen wij contact op met leveranciers uit ons uitgebreid netwerk, verspreid over heel China, en sturen deze bedrijven alle relevante informatie toe en vragen een prijzen aan. Zodra de offertes binnen zijn zullen wij u dit met u bespreken.

Als u tevreden bent over de aanbieding, dan gaat de volgende fase in : Het maken van samples. Deze worden u toegezonden of gebracht, waarna we samen met u de samples gaan beoordelen. Als de samples aan de eisen voldoen, dan is de volgende stap het plaatsen van een eerste opdracht. Deze opdracht begeleiden wij gedurende het gehele traject. Van bestelling tot het verschepen en het afleveren in uw magazijn. En natuurlijk verzorgen wij de controle van de kwaliteit tijdens productie en een eindcontrole voordat de zending wordt verscheept. Van deze controles wordt een uitgebreid verslag gemaakt, inclusief foto’s. Er gaat geen enkele zending de deur uit die niet vooraf is goedgekeurd….

Onze werkwijze

Overleg

We beginnen met overleg over de wensen en eisen van het product. Daaruit vloeit een plan voort waarmee we aan de slag gaan.

Planning

Als alle details bekend zijn, maken we een planning voor het maken van samples en de productie.

Productie

De samples zijn gemaakt en goedgekeurd. Nu gaan we produceren.

Controle

Als de productie gereed is, gaan onze controleurs naar de producent om de producten te controleren en te testen.

Levering

Nadat de zending is goedgekeurd, zorgen wij voor het vervoer tot aan het magazijn van de klant. De cirkel is rond!

Wat zijn de kosten?

In het voortraject, wanneer wij een aantal producten zullen introduceren en met prijsvoorstellen komen, brengen wij geen kosten in rekening. Wij berekenen geen kosten voor aanvragen of onderzoek. Als er samples gemaakt worden, dan overleggen we of en welke kosten in rekening worden gebracht. Soms moeten er speciale gereedschappen of mallen worden gemaakt. Bijvoorbeeld bij gietwerk, of stansmessen voor plaatwerk. Die kosten worden pas in rekening gebracht nadat de klant daarvoor toestemming heeft gegeven.

C-Prove berekent geen uurtarieven. De kosten die wij maken zijn verwerkt in de prijzen die wij aanbieden. Geen verborgen kosten. C-Prove zal nimmer kosten in rekening brengen die niet vooraf schriftelijk zijn overeengekomen!

Het vervoer

C-Prove is geen vervoerder. Voor vragen enkel over vervoer of transport kunt u beter contact opnemen met een hierin gespecialiseerd bedrijf. Wel regelt C-Prove het transport van producten die voor haar klanten zijn geproduceerd in China. Van deur tot deur. C-Prove werkt samen met gerenommeerde vervoerders. Vervoerders die verantwoord omgaan met uw producten.

Vormen van transport

Vervoer per container

De meeste goederen uit China komen de Europese havens binnen per container. Vervoert op enorm grote schepen met soms wel 20.000 containers op één schip. Dit is verreweg de goedkoopste manier van transport.

In de meeste gevallen zal de leverancier er de voorkeur aan geven FOB te leveren. Dit betekent dat de zending van de fabriek naar de haven wordt vervoerd in een container. De leverancier zorgt voor het aan boord zetten van de container. Daarna zijn de kosten voor de ontvanger. Kosten van de zeevracht en de verzekering van het transport. En niet te vergeten het binnenlands transport : Van de haven (meestal Rotterdam) naar uw magazijn. En verder zijn er nog de indirecte kosten : Inklaren, documenten, in sommige gevallen invoerrechten.

In de meeste gevallen bieden we aan Franco huis. Dat wil zeggen dat in de prijzen voor de producten alle kosten zijn verwerkt, inclusief transportkosten en eventuele invoerrechten. Als de klant dit wenst, dan kunnen we ook FOB (Free On Board) prijzen aanbieden. Dan ontvangt de klant achteraf de kosten voor vervoer en alle bijkomende kosten.

Luchtvracht of Express

Ondanks de veel hogere kosten, wordt er ook nog relatief veel per luchtvracht verzonden. Soms heeft dat te maken met een deadline, soms gaat het om kwetsbare goederen die meer zorg nodig hebben, soms gaat het om bederfelijke waar. Samples worden meestal met een Express vervoerder verzonden (DHL, UPS, TNT).

Ook voor u

Ook voor u liggen er mogelijkheden in China. Ook u kunt ervaren dat de kostprijs van uw product of halffabricaat een stuk lager ligt als u (een gedeelte van) uw producten in China laat maken. Uw concurrentie positie wordt meteen een stuk gunstiger. De kwaliteit van de producten uit China doet tegenwoordig in de meeste gevallen niet onder voor de kwaliteit van producten die in Europa worden geproduceerd. Toch liggen de prijzen in China in veel gevallen aanzienlijk lager vanwege de lagere loonkosten.

Wij zijn ook via WhatsApp bereikbaar.

Stuur bericht